2021-06-16 07:42:39• hírek • Agerpres

49 évesen nyugdíjba vonul a DIICOT volt vezetője

Jóváhagyta kedden a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi osztálya a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) volt vezetőjének nyugdíjazási kérelmét. Giorgiana Hosu néhány hónap múlva lesz 49 éves.

A CSM ügyészi osztálya 2021. július elsejei hatállyal hagyta jóvá Hosu nyugdíjazási kérelmét, amely ezt követően az államfő asztalára kerül.


Giorgiana Hosu 2020. szeptemberében mondott le a DIICOT vezetői tisztségéről, miután férjét, Dan Hosu egykori rendőrt három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bukaresti törvényszék a Carpatica Asig biztosítótársasággal kapcsolatos perben, informatikai rendszerhez való törvénytelen hozzáférésre történő felbujtás és nem nyilvános információk felhasználására való felbujtás miatt.


2020. augusztus 4-én Hosu részben visszavonta az augusztus 10-e dosszié lezárására vonatkozó döntést, és a volt csendőrparancsnokok elleni büntetőeljárás újraindítását rendelte el. Döntését azonban a bírák hatályon kívül helyezték.


2019 októberétől a DIICOT ügyvivő vezetője volt, miután a korábbi vezető, Felix Bănilă lemondott a Caracalban történt gyilkosságok kapcsán folyó nyomozást ért bírálatok miatt. Giorgiana Hosu a DIICOT helyettes főügyésze volt akkor, amikor az intézményt Alina Bica vezette.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: